O NAMA

Akreditovana Privatna Predškolska ustanova Zašto Zato postoji pet godina u Vašem komšiluku na Banovom brdu. U predškolskom obrazovanju naša ustanova bi sada pripadala starijoj vrtićkoj grupi, što znači da smo i dalje poletni i mladi, ali smo stekli dovoljno dragocenog iskustva. Nalazimo se u prostranom objektu od 600 metara kvadratnih u mirnom delu Banovog brda. Deca su podeljena u 6 uzrasnih grupa i to od 1 do 2 godine, 2 do 3 godine, 3 do 4 godine, 5 do 6 godina i 6 do 7 godina. Svaka grupa će boraviti u odvojenoj oazi posebno prilagođenoj i opremljenoj za taj uzrast.

Ceo prostor je podeljen na četiri nezavisna dela i omogućava da se sve aktivnosti odvijaju odvojeno. Takodje raspolažemo sa ukupno 80 kvadratnih metara prostora za aktivnosti na otvorenom. Naš tim je mlad, entuzijastičan i pun ljubavi za svoj posao što ćete primetiti odmah po ulasku u naš vrtić, a naš stručni saradnik Ljiljana Nešović je vaspitač sa preko 30 godina iskustva u privatnim i državnim predškolskim ustanovama.

Znamo da je svakom roditelju dete najdragocenije biće i da odluka o izboru mesta gde će ono provoditi dobar deo svog detinjstva, nije jednostavna. Roditelji, budite bezbrižni jer u ovom vrtiću deca neće skidati osmeh sa lica. PU Zašto-Zato postoji sa nadom da će svako dete izrasti u zadovoljnog i plemenitog čoveka, jer smo ubeđeni da se sva deca rađaju sa potencijalima koje je potrebno na pravi način podsticati.

Oduvek je svako zašto imalo svoje zato, glavna razlika je način pronalaženja odgovora. Sam naziv „Zašto-Zato“ govori da će svako dete doći do odgovora na svoje pitanje i da dečiju radoznalost shvatamo vrlo ozbiljno. Zadovoljstvo koje detetu pruža put traganja do odgovora u našem vrtiću bice imperativ. Nema gotovih odgovora, već zajedničkog putovanja do njih.

Odgovore na sva pitanja tražićemo u malim grupama podeljenim po uzrastima:

-->
  1. Jaslena grupa uzrasta od 1 do 2 godine
  2. Jaslena grupa uzrasta od 2 do 3 godine
  3. Vrtićka grupa uzrasta od 3 do 4 godine
  4. Vrtićka grupa uzrasta od 4 do 5 godina
  5. Vrtićka grupa uzrasta od 5 do 6 godina
  6. Vrtićka grupa uzrasta od 6 do 7 godina

BIOGRAFIJE

Zorana Petrović

Zorana Petrović

Ime mi je Zorana Petrović, ja sam ćerka broj 3 u petočlanoj porodici. A, znate kako kažu za nas najmlađu decu? Kažu da se odgajamo sami 😊! Stoga, sve škole sam završila bez preteranog uključivanja roditelja, a o fakultetu i master studijama da i ne govorim jer priznajem, bila sam priličan štreber. Iako sam prešla tridesetu godinu zivota svojski se trudim da zadržim detinje, neprocenjive osobine. Činjenica je da mi rad u vrtiću u tome mnogo pomaže i neizmerno sam srećna zbog toga. Kao mala sam zelela da obiđem svet, a onda sam vremenom shvatila da treba zapravo napraviti svoj mikrosvet, sto mislim da nama zaista uspeva u nasem dragom Zašto Zato vrtiću. Pri samom osnivanju vrtica u kolektivu nas je bilo svega tri, ali i danas kada nas je 15, trudim se da najpre od mene kreće pozitivna energija, da atmosfera bude prijatna, bez obzira na to koliko odgovornosti, a nekada i stresa ovaj posao nosi. Zato mi je i najveći kompliment kada dođe nepoznat roditelj i kaže da mu se posebno dopada prijatna atmosfera i energija, da su deca kod nas srećna, e onda znam da radimo sve kako treba, znam da se upravo kroz to vidi dobar rad, trud i ljubav vaspitača i celog kolektiva. Ova biografija bice kompletirana tek onda kada za 15 ili 20 godina budem znala da su iz ovog vrtica potekli srecni, zadovoljni i radosni ljudi! Nadam se i verujem da će naša mala oaza još dugo, dugo za mnogo dece ali i za naše vaspitače biti mesto gde se osećaju srećnim!

Katarina Krstić

Katarina Krstić

Medicinska sestra vaspitač i vaspitač

Katarina, za prijatelje Kaća, Kale. :) Rodjena ne tako davne 1993. god u autu ispred kuće, nikad nisam volela bolnice i sterilne uslove. :) Detinjstvo provodim na selu i odrastam u devojku sa polja zelenih koja završava srednju medicinsku školu u Beogradu, na smeru medicinska sestra-vaspitač a nakon četiri godine diplomiram na Učiteljskom fakultetu u Beogradu i dobijam status diplomiranog vaspitača za decu predškolskog uzrasta. Kada mi kažu: „Aham, ti si vaspitačica. Čuvaš decu, učiš ih raznim igrama...”. Ja odgovorim: „Ne! Ja sam vaspitačica i moj zadatak je veliki, da podstaknem i podržim male umove.”

Marija Milovanović

Marija Milovanović

Koordinator

Uvek mi je bilo teško da govorim o sebi... Smatrala sam da ce moj pristup malim i velikim ljudima to učiniti umesto mene. Rodjena sam i odrastala sam u belom gradu, koji sam uvek videla u boji. Nakon završene gimnazije put me je odveo na Fakultet političkih nauka, gde sam diplomirala socijalnu politiku i socijalni rad i postala socijalni radnik. Oduvek sam volela da komuniciram prvenstveno sa sobom, pa da ono najbolje prenesem i na druge. Moj osnovni motiv je da kulturom, lepim ponašanjem i socijalnom dinamikom, uvijenom u pozitivan stav, možemo da dostignemo sve što poželimo! Večiti sam interpretator pisane reči i zaljubljenik u komunikaciju, i smatram da je dobar komunikator nedeklarisani inicijator zdrave razmene mišljenja, zdrave razmene reči, sposoban da se sporazumeva i sasluša čak i oprečnog sagovornika i da njegove stavove ne osudi, samo da se sa njima ne složi. Bila sam deo raznih korporativnih sistema, a danas sam deo vesele vrtićke porodice, gde koordiniram izmedju ljubavi vaspitača, roditelja, i njihove, to jest naše dece! Moje je ime Marija Milovanović

Jelena Ristić

Jelena Ristić

Vaspitač

Kreacija, moj život u jednoj prostoj reči. Otkad znam za sebe kreirala sam svaki trenutak svog života, kroz crtanje, igru, školu, prijateljstvo... Jednostavno, oduvek sam smatrala da sve što vidim i sve što radim može da bude mnogo lepše, pozitivnije i bolje. Po završenoj srednjoj školi odlučujem se za najlepši posao sveta vodeći se motom: "Radi ono što voliš i nikada u životu nećeš morati da radiš!", i evo me, u samoj završnici Učiteljskog fakulteta i Visoke pedagoške škole, trčim po istom tlu zajedno sa vašom decom. Rodjena u najlepšem gradu na svetu, Beogradu, sunčanog dana 1992. godine u junu mesecu, i dobila ime Jelena- što znači sunčeva svetlost,blistavost. I možda me je baš to dovelo u svet najblistavijih zvezdica na ovoj velikoj plavoj lopti- DECI.

Irena Đonović

Irena Đonović

Defektolog i budući vaspitač

Grčka boginja mira, koja sa sobom nosi još epiteta, poput sreća, spokoj, blaženstvo, dobrota. Jednostavno - Irena.
Rođena 20.05.1991. godine, u mestu na koje sam jako ponosna i za koje me vežu prelepe uspomene. Mesto koje je uvek bilo središte značajnih istorijskih događaja-Užice. Ni manje ni više ponosna na Ivanjicu, mesto u kome započinjem prva školska znanja koja mi pružaju da tako mala već znam čime ću se baviti u životu. Pratim svoju zvezdu vodilju, završavam srednju turističku školu, a potom upisujem Defektološki fakultet, smer za govorno-jezičku patologiju, logopediju. Ponosna Irena, zahvalna svojim roditeljima na onome što jesam i što sam postigla na ličnom, ali i na profesionalnom putu. Posvećenost deci, mašta, infantilnost me vode u carstvo iskrene ljubavi, u carstvo predškolske ustanove u čije se zidove zaljubljujem. Cilj mi je da ljubav, ideje, znanje i kreativnost prenesem na decu, da ih učim životnim stvarima i pripremam za prve školske korake!

Nikolina Cvetić

Nikolina Cvetić

Medicinska sestra vaspitač

Rođena sam u Banatskom Despotovcu, nadomak najlepšeg vojvođanskog grada Zrenjanina 24.01.1996. Odrasla sam uz pogled na livade i pašnjake i rasla uz najlepši miris, miris pokošene prve deteline. Kao dete želela sam da budem kuvar te sam svoje kulinarske specijalitete od zemlje, trave i po kojeg prokrijumčarenog jajeta iz bakine ostave, servirala roditeljima uz reci da lepši ručak od tog nisu probali. Kroz odrastanje prolazim kroz mnoge faze "Kad porastem biću..." ali se na kraju odlučujem za najlepši poziv, poziv vaspitača. Upisujem srednju Medicinsku školu u Zrenjaninu, gde stičem lepo iskustvo u radu i praksi sa "malim ljudima". Vođena time nalazim zaposlenje u struci, gde velikim radom, sa malo mašte i kreativnosti svakodnevno dobijam beneficiju u vidu dečijeg osmeha. Uvek se iznova zaljubljujem u dečju neposrednost i iskrenost. Ponosna sam što imam priliku da budem deo njihovog odrastanja, i sto učestvujem u pripremi "malih ljudi" za velika dela. Večiti sanjar u meni ne dozvoljava mi da odrastem u potpunosti, te mogu da kazem da uz njih i ja iznova odrastam i stičem neka nova životna iskustva.

Katarina Zdravković

Katarina Zdravković

Vaspitač

Ime mi je Katarina, zamalo KatErina. Rođena u Beču, 1995.godine, tada su majku razumeli da sam Katerina i tako su me upisali u karton. Kasnije, roditelji su to sve promenili, misleći da ću se ljutiti, a ja se baš naprotiv, ne bih ljutila. Kako sam se odlučila za ovaj najlepši poziv na svetu? Lako. Od malih nogu, trčala sam za svakim kolicima i za svakom bebom koju sam sretala na ulici. Majka je nekad morala i da se izvinjava, jer ja svoju ljubav prema deci čak ni tada nisam znala da sakrijem i da obuzdam. I sada, kao odrasla osoba, znam da nisam pogrešila jer su deca andjeoska bića, nevina i čista. Ove stvari su me navele da upisem Učiteljski fakultet bez trunke predomišljanja. Najlepši je period studiranja i njegov kraj, kada dobijam status diplomiranog vaspitača. Usled velike ambicije, ovde se ne zaustavljam, ove godine upisujem i master studije za vaspitača. I radim posao koji najviše volim. Posao koji me vraća u detinsjtvo, gde koristim svoju kreativnost i gde svu svoju ljubav upućujem malim bićima, a to su deca.

Krsto Milivojević

Anđela Nikolić

Vaspitač

Rođena sam ne tako davne 1997. godine u Beogradu. Završila sam XII beogradsku gimnaziju, a kasnije se odlučujem da upišem Učiteljski fakultet u Beogradu, i 4 godine kasnije ga uspešno završavam. Nakon toga upisujem master akademske studije na Učiteljskom fakultetu i uskoro dobijam zvanje master vaspitač. Svoje prve godine života provela sam upravo u blizini novoizgrađenog vrtića "Zašto-zato", ne znajući da će me ljubav prema ovom poslu 22 godine kasnije naneti na to isto mesto na kome sam ranije živela. Kao vaspitač, smatram da je naš zadatak veliki - da podržavamo dečije snove i njihova velika maštanja na jednom putu koji se zove život.

Milica Perkić

Milica Perkić

Vaspitač

Rođena sam 09.02.1994.u malom vojvođanskom gradu, Zrenjaninu. Odrasla sam u mirnom selu nadomak Zrenjanina, Banatskom Despotovcu. Detinjstvo sam provodila u igri po najvrelijim vojvođanskim ulicama. Igrajući se i maštajući sa svojim vršnjacima šta bi voleli da budemo kada porastemo, od malena sam govorila da ću biti vaspitačica, jer sam ,,najlepše" godine provela sa najboljom vaspitačicom, koja mi je ulepšala detinjstvo i odrastanje. Posle završene osnovne i srednje škole, upisujem Višoku školu strukovnih studija u Kikindi. Nakon čega me ljubav prema deci dovodi do Beograda u kojem se zapošljavam u struci i zajedno sa decom i njihovim osmesima koračamo ka boljoj buducnosti.

Olivera Jovanović

Olivera Jovanović

Medicinska sestra vaspitač

Rođena sam 26.11.1987. godine u Beogradu. Odrasla sam u jednoj od najstarijih i najlepših beogradskih opština Zvezdari. Okružena Zvezdarskom šumom, a opet nadomak gradske vreve veći deo života provodim sanjajući, maštajući i zamišljajući najudaljenije svetove, najstarije civilizacije. Tada otkrivam svoju prvu ljubav pisanje, a nedugo potom i slikanje. Postaje jasno da su ove dve ljubavi i moj način da se izrazim, ostvarim i opišem sve ono što ne možemo izgovoriti. Nakon završene osnovne škole moj život se seli na još jedno beogradsko brdo. Ubrzo nakon završene srednje škole život me upoznaje sa dve nove sada životne ljubavi, dve svetlosti i otkriva mi najdivniju svrhu življenja, decu. Ljubav prema deci i učestvovanje u njihovom odrastanju, napredovanju, sticanju novih saznanja čini me posebno srećnom i zadovoljnom i za mene su njihovi osmesi posebna nagrada.

Milorada Pejović

Milorada Pejović

Vaspitač

Rodjena sam 1995. godine i imala sam tu sreću da detinjstvo provedem na selu okružena ljubavlju i velikom porodicom. Imam stariju sestru i dva mladja brata i zahvaljujuci tome naucila sam da se radujem sitnicama i da uživam u svakom danu, da se stalno igram i smejem. Odrastajuci shvatila sam da je smeh, radost i galama ono sto me ispunjava i čini srećnom i zbog toga sam se odlučila za ovaj predivni poziv, da budem vaspitac. Tokom studiranja radila sam u dečijim igraonicama kao animator u dečijim igraonicama i čuvala decu nestrpljivo čekajuci da zavrsim fakultet i zaposlim se u vrtiću. U septembru sam zavrsila fakultet zaposlila se i sebi potvrdila da je ovo posao za mene.

Snežana Stojković

Snežana Stojković

Servirka

Dušica Ilić

Dušica Ilić

Spremačica

Mirjana Debeljević

Mirjana Debeljević

Spremačica

Praška 11
Banovo Brdo
11000 Beograd
Srbija

Radno vreme:
od 07:00h do 18:00h
ponedeljak-petak